Döden tar absolut ingen hänsyn till om det är julafton eller nyår, om skinkan står i ugnen, klapparna är inhandlade, Champagnen är uppkorkad eller om oxfilén är uppäten. Döden kan komma precis när som helst och det är ingenting vi kan göra åt det.

Om döden skulle infinna sig i samband med en högtid, kommer den högtiden för de anhöriga, nog att för alltid, förknippas med död.

Det är något jag själv är mycket smärtsamt medveten om. Min egen pappa fick en hjärtinfarkt på annandag jul 1995. Min yngste son var bara 6 månader gammal och hela familjen hade firat en underbar jul tillsammans i mitt föräldrahem. En fin jul att tänka tillbaka på nu och för alltid.

Pappa klarade hjärtinfarkten men dog på nyårsnatten några dagar senare av att hjärtmuskeln brast.

Julen har för mig, alltid varit och är fortfarande viktig och jag fullkomligt älskar allt därikring. Nyårsafton däremot är för mig för alltid förknippad med pappas död.

Med det vill jag bara säga; njut så mycket ni kan, ALLTID!

Krama ur så mycket ni kan av ALLT det goda och ta ut ALL glädje i förskott, ALLTID!

Och om det mest ofattbara skulle inträffa, finns jag alltid, bara ett telefonsamtal bort. 

Ljuständning
Ljuständning. Foto: Karin Hammarlund

 

Vi använder cookies för att hantera navigering och tjänster på denna websida. Genom att använda denna sida godkänner du att vi placerar cookies i din utrustning.