Det omedelbara svaret, direkt från hjärtat är; JA, det är det och jag älskar mitt jobb!
Alla momenten är såklart inte just roliga men inte desto mindre viktiga.

”Fy så hemskt”, eller ”Usch, det hade jag aldrig kunnat göra” osv är ofta den responsen jag får från vuxna människor när jag berättar vilket yrke jag har.

Häromdagen pratade jag med tre flickor i tioårsåldern och från dem fick jag en helt annan respons, en rak, öppen och nyfiken fråga istället för alla dessa kommentarer om hur otäckt mitt jobb är.

Frågan jag fick var: ”Är inte det läskigt?”. Vilken otrolig skillnad det gör om man omvandlar sina tråkiga förutfattade meningar till öppna nyfikna frågor.

Det blev ett fint samtal om liv och död mitt i vardagen.

Annika Troell
Annika Troell. Foto: Karin Troell
We use cookies
Vi använder cookies på vår website. Vissa av dem är nödvändiga för att du skall kunna använda vår website, medan andra hjälper oss att förbättra funktionalitet och din upplevelse av vår website ( s.k tracking cookies). Du kan själv bestämma om du vill tillåta cookies eller inte. Vänligen notera att om du avvisar cookies kan det betyda att vissa funktioner på vår website inte fungerar för dig.